1 milion vende të lira pune në Gjermani, ja për çfarë bëhet fjalë

Sipas raportit të publikuar nga Instituti për Hulumtime të Punësimit (IAB), Gjermania nuk ka pasur kurrë më shumë vende të lira pune se sa tani.

Në tre muajt e parë të vitit 2017 punëdhënësit kërkojnë 1.064 milionë punëtorë, që është 9.000 më shumë se në tremujorin e fundit të vitit 2016, e cila deri më tani ka mbajtur rekordin, raporton AFP.

IAB bazon vlerësimin e tij në përgjigjet nga 8,000 punëdhënësit nga të gjithë sektorët ekonomik. Rreth 77 për qind e të gjitha vendeve të lira janë në Gjermaninë Perëndimore.

Rreth dy të tretat (64 për qind) e këtyre vendeve të punës kërkojnë punonjës të mundshëm vetëm duke përfunduar një punë, ndërsa vetëm 16 për qind kërkojnë punëtorë me arsim të lartë.

Të tjerët, 20 për qind e punëtorëve nuk presin ndonjë edukim special.StrugaLajm

Aktualisht kompanitë e vogla dhe të mesme janë duke kërkuar personel specialist me zanat, tha studiuesi IAB, Alexander Kubis.

IAB parashikon  gjithashtu një rekord të lartë gjatë majit në Gjermani, gati 45 milionë euro, një rritje prej 670 mijë në krahasim me vitin e kaluar.

 

In : Rajoni

Loading...
loading...