Artin Spahiu : Pa bërë asgjë të shpallesh hero, vetëm te ne ndodh

Shqiptarët tradicionalisht kanë qenë të sprovuar me sakrifica dhe mundime për të mbijetuar dhe për të ruajtur identitetin e tyre , falë rrezikut që u është kanosur nga zgjedha dhe okupatorë të ndryshëm. Vetëm 20 vitet e fundit shqiptarët janë përballuar me tre luftra anti-sllave- Kosovë, Preshevë e Maqedoni, e mos flasim nga viti 1980 kur burgoseshin, emigronin, ishin detyruar ilegalisht që të organizohen…

Nga gjitha këta sprova që kanë pasur shqiptarët, të keshë qenë në moshë e në gjenje dhe të mos marrësh pjesë në asnjërën, të mos sakrifikosh asgjë nga vetja dhe në fund të quhesh hero, vetëm te ne ndodh!StrugaLajm


Loading...
loading...