E padëgjuar: Dylli i veshit nuk duhet pastruar!

A e kishit menduar ndonjëherë se duke pastruar dyllin e veshëve bëni gabimin më të madh? Kështu thotë një mjek i American Academy of Otolaryngology. Sipas tij, dylli i veshit mbledh papastërtitë që mund të vijnë nga pluhuri apo material të tjera që na rrethojnë. Ai shprehet se përpjekjet për ta hequr atë, mund të çojnë në humbjen e dëgjimit. “Ka një prirje që njerëzit që duan të pastrojnë veshët e tyre, sepse ata besojnë se dyllë është një tregues i papastërtia. Ky keqinformim çon në komplikacione shëndetësore në vesh”, thotë Dr. Seth Schwartz. Ai shprehet se lëvizja e nofullave dhe larja janë dy elementët që bëjnë të mundur pastrimin e veshëve nga dylli, ndaj nuk është nevoja për të përdorur pajisje, apo në rastin më të keq kunja të ndryshme.

StrugaLajm
In : Aktuale

Loading...
loading...