E rëndë! Shqiptari i Maqedonisë së Veriut i preu kokën gjyshes, e futi në çantë dhe u nis në aeroport të Zyrihut

Në tetor 2018, policia arrestoi një djalë të ri në Aeroportin e Cyrihut. Fatmir T., 21-vjeç po ngutej, për të udhëtuar jashtë vendit. Por ajo që oficerët gjejnë në çantën e shpinës i shtangu. Aty gjendet koka e një gruaje e mbështjellë me peshqir mëndafshi dhe një qese plastike.

Disa orë më herët, shqiptari nga Maqedonia e Veriut mbyti gjyshen e tij Miradije T., 74- vjeçe, në banesën e familjes së tij në Frauenfeld dhe më pas iu preu kokën. Sipas raportit, autori i veprës ka vepruar në një gjendje të rëndë.

Sot Fatmir T. duhet të përgjigjet për vrasje të qëllimshme dhe vepra të tjera ndërsa ndodhet përpara gjykatës së rrethit në Frauenfeld. Ish-montuesi elektrik nuk përballet me ndonjë dënim në kuptimin juridik: Një raport mjeko-psikiatrik arrin në përfundimin se ai e ka kryer krimin për shkak të një sëmundje.

Zyra e prokurorit publik të Thurgau në Zvicër kërkon që të urdhërohet një masë spitalore dhe i riu të dëbohet nga vendi për 15 vjet. Për shkeljet e kryera më parë të Ligjit për Narkotikët dhe Armët, parashikohet një gjobë me kusht dhe një gjobë prej 500 franga.

Fatmir T. shkroi letra rrëfimi

Aktakuza për gjyqin del me detaje të tmerrshme: Sipas kësaj, Fatmir T. pret derisa të jetë vetëm me gjyshen e tij në banesën e familjes. Ai godet gruan që po qëndronte vetëm disa ditë në Zvicër si turiste ndërsa po lutej.StrugaLajm

Sulmuesi i afrohet viktimës së pambrojtur, e cila është gjunjëzuar në tokë që kryerjes së namazit dhe nga mbrapa ai e mbyt. Pastaj, i riu kap një thikë dhe i pret kokën gjyshes së vdekur.

A ishte i parashikueshëm akti i çmendur?

Nipi nuk kishte dyshime për atë që bëri. Pasi u la dhe u parfumos, lë një letër përgjegjësie në italisht në kuzhinë para se të dilte nga banesa.

Me kokën e Miradije T. në bagazh, ai më në fund udhëton me tren për në aeroport përmes stacionit të trenit Frauenfeld, shkruan Blick.

Tani, mbi dy vjet më vonë, në gjykatë lind pyetja nëse prerja e kokës mund të ishte parandaluar. Edhe para krimit, i riu tregoi probleme të sjelljes. Ai sulmoi vëllain e tij më të vogël dhe u paraqit në punë me një armë bosh.

In : Aktuale

Loading...
loading...