Fatkeqësisht, siç ka filluarë rinia masovikisht të emigrojë ky vend do u ngelë armiqve dhe Rrapove të pushtetit !

Suat Saqipi

“NJERIU PREJ DHEU !”

FILMI dhe realiteti i hidhur sot !StrugaLajm

-“Gjenerata si e imja mba mend filmin kosovar “Njeriu prej dheu” nga regjisori Agim Sopi i cili përmes aktorëve në të mirë të kohës si Abdurrahman Shala etj pasqyron realitetin e hidhur të kohës kur si pasojë e represionit të vazhdueshëm shqiptarët detyroheshin të emigrojnë në Turqi dhe ku më asimiloheshin !

Ajo që dua ta trajtoj në këte moment është momenti kur dy vëllezërit ndajnë tokën para se të emigrojnë dhe ndërkohë vije Rrapo i përkdheluri i armikut i cili insiston tua blejë tokën !
Një djalosh i ri prej familjes të cilit i ndahej zemra në dysh nga mërzia e kapi dhe e shtriu përtokë Rrapon dhe ia mbushë gojën me dhe duke i thënë ngopu …..StrugaLajm

“Historia është mësuese e jetës !”-thuhet në një proverb latin !
-“A po na përsëritet historia ?!”

Fatkeqësisht, siç ka filluarë rinia masovikisht të emigrojë më duket që ky vend do u ngelë armiqve dhe Rrapove të pushtetit !”-s.s


Loading...
loading...