Gjarpërinj -QMK bën thirrje për kujdes

Në lagjen Gazi Baba të Shkupit, dje është raportuar se është regjistruar një gjarpër, njofton Qendra për Menaxhimin e Krizave (QMK), transmeton Portalb.mk.

Sipas QMK-së, ankuesit i është thënë se nuk ka shërbime për kapjen e gjarpërinjve. Nga aty theksuan se ka njerëz që trajtojnë dhe kapin gjarpërinjtë dhe që veprojnë në thirrje.StrugaLajm

Në QMk, në numrin e vetëm të emergjencës – 112, dje është raportuar për një gjarpër në Prilep.

Gjarpri, sipas QMK-së, është gjetur në rrugën “Mirçe Acev”. Intervenuan tre zjarrfikës me një automjet nga Njësia Territoriale e Zjarrfikësve – Prilep, ku gjarpri është kapur i gjallë, më pas është transportuar dhe lëshuar në natyrë.

Qendra e Menaxhimit të Krizave u bën thirrje qytetarëve që të jenë të vetëdijshëm për shfaqjen e gjarpërinjve në këtë periudhë më të ngrohtë të vitit.

In : Aktuale

Loading...
loading...