Ja 10 kombet më pijanece të botës

Mos e beso po deshe, por asnjë vend musliman nuk e konsumon alkoolin me shumicë. Thuhet se britanikët janë populli që konsumojmë më tepër alkool, por në fakt, Britania nuk është aspak e radhitur në vendin me varësinë më të madhe të alkoolit.
Organizata Botërore e Shëndetësisë bën publike të dhënat në një hartë ku paraqiten të ngjyrosura vendet sipas sasisë së alkoolit që konsumohet mesatarisht në një vit duke nisur nga mosha 15 vjeç e sipër.

Në Rusi, çdo njeri pi mbi 15 litra alkool të pastër në vit, shifër e cila është afërsisht e barabartë me 155 shishe verë në vit ose 1.500 shotsa vodka.

Megjithatë, Rusia nuk është shteti më tapë. Ky nder i keq shkon në Bjellorusi, ku çdo vit konsumohen mesatarisht 17.5 litra alkool për person.

Moldavia dhe Lituania vijnë pas Bjellorusisë dhe dominimi i Bllokut Lindor vazhdon: Rusia renditet e katërta, e ndjekur nga Rumania dhe Ukraina.

Hungaria, Republika Çeke dhe Sllovakia të cilat radhiten në dhjetëshen e parë, ndërkohë që Franca renditet në vend të 18-të, Australia në vend të 19-të dhe Irlanda në vendin e 21-të.

Britania është e 25-a. Mesatarisht një britanik konsumon 11.6 litra alkool të pastër në vit – ekuivalente me rreth 119 shishe verë.

SHBA mbetet prapa me 9.2 litra për person që është e barabartë me 920 shotsa Jack Daniels ose 558 shishe 330ml Budweiser.

10 kombet më piajnecë në botë:

Bjellorusia

MoldaviaStrugaLajm

Lituania

Rusia

Rumania

Ukraina

Andorra

Hungaria

Republika Çeke

Slovakia.


Loading...
loading...