Ja kur do votohet në parlament ministri i ri i shëndetësisë

Edhe pse në opinion po lakohet emri i doktor Venko Filipçe si ministër i ri i Shëndetësisë, por para datës 25 dhjetor nuk do të votohet në parlament ministri i ri i Shëndetësisë për shkak të agjendës së gjeshur të deputetëve, informon Zhurnal.mk

Siç mëson Zhurnal në Qeverinë reformatore nuk do të ketë rokad më të gjërë, por vetëm se do të emrohet ministër i Shëndetëisë, Ministër pa resor dhe zëvendës ministër i arsime, dikaster këto që mbetën pa “kokat” e tyre pas zgjedhjeve lokale për shkak se që të tre drejtuesit e këtyre dikastereve fituan bekimin e popullit për ti Qevrisë ato në nivel lokal në qytetet e tyre.

Kështu që pasi që Arben Taravari fitoi në zgjedhjet lokale në Gostivar, Ramiz Merko në Strugë dhe Visar Ganiu në Çair kabineti qeveritar i Zoran Zaevit mbeti me 3 anëtarë më pak.

Kështu që për ti plotësuar këto vende për herë të parë në historinë e Maqedonisë, kryeministrit Zaev i është dashur disa muaj për të gjetë një zgjidhje me parnerët e koalicionit.StrugaLajm

Flitet se hapat e kryeministrit Zaev që të emroi ministër të SHëndetësisë nga rradhët e LSDM-së e bëjnë përjashtuese nga pushtetit partinë e Selës dhe me këtë hapen dyert për PDSH-në e Thaçit dhe disa deputet të pavarur.
Loading…


loading…