Ja kush insistoi që Ziadin Sela të mbetet në Qeveri

Elmi Aziri

Edhe pse APSH-së ju ofruan dy ministri në këmbim të Ministris së Shëndetësisë, Aleanca për Shqiptarët ka prioritet gjuhën shqipe të bëhet zyrtare ashtu si premtuam në kampanjë zgjedhore.

Faktori ndërkombëtar na udhëzoi që ne të jemi faktori kyç për Qeveri Reformatore duke qëndruar në qeveri dhe duke bërë ndryshimet e duhura për ta inkuadruar Maqedoninë në familjen e Nato-së dhe në një të ardhme të afërt të bëhet pjesë e BE-së.

Arsyeja e pjesmarrjes në Aktivin qeveritarë që nga fillimi i bisedimeve për qeverisje me LSDM-në dhe BDI-në ishin pikërisht rekomandimet e Diplomatëve Ndërkombëtarë, dhe skemi arsye të mos vazhdojmë bashkëpunimin dhe konstruktivitetin ndaj Diplomatëve të huaj.StrugaLajm

Aleanca për Shqiptarët ishte pikërisht shtylla kryesore që ligji për gjuhën shqipe të kalojë sa më shpejt që është e mundur duke bërë presion politik.

Ne nuk jemi të interesuar që të mbrojmë ose ti rrisim funksionarët brenda Aleancës qëllimi ynë është i qartë, në Qeveri mbrojmë interesin e Shqiptarëve me vigjilencë dhe përkushtim të plotë.

In : Aktuale

Loading...
loading...