Kardiolog i famshëm pohon se njerëzit së shpejti do të jetojnë deri në 150 vjet!

Dr. Ernest von Schwarz , një shkencëtar dhe specialist i karidologjisë, i cili jeton dhe punon në Amerikë, tha së fundmi për “New York Post” se deri në fund të këtij shekulli do të jetë krejtësisht normale që një person të jetojë deri në 150 vjet ! Jo vetëm do të zgjatet jetëgjatësia, por edhe jeta e punës , dhe Von Schwarz thekson se njerëzimi do të arrijë në këtë pikë falë qelizave staminale dhe përparimit të shpejtë në këtë fushë.

Dr. Von Schwarz pohon se ka vetëm një pengesë – qelizat staminale nuk mund ta bëjnë të gjithë punën vetë!

Në fakt, nëse doni të përfitoni realisht nga ky trajtim, duhet gjithashtu të udhëheqni një mënyrë jetese të shëndetshme – të ushtroni rregullisht dhe të hani shëndetshëm. Ai thekson se një mashkull tashmë në moshën 30-vjeçare duhet të adoptojë një mënyrë jetese të shëndetshme dhe të vazhdojë me të.

“Unë besoj se mund të zgjasim jetëgjatësinë e njeriut. Pas disa vitesh do të mund të themi se njerëzit do të jetojnë deri në 120, deri në 150 vjet, nëse jo më shumë se kaq. Dhe jo vetëm si njerëz që janë të shtrirë në shtrat dhe nuk mund të bëjnë një jetë aktive, por si persona aktivë që mund të marrin pjesë në jetën sociale dhe profesionale dhe të kenë një cilësi të lartë jetese. Ky është qëllimi”, thotë ky shkencëtar.

Pretendimet e tij duken vërtet joreale, veçanërisht duke marrë parasysh faktin se i vetmi person i konfirmuar zyrtarisht se ka jetuar më shumë se 120 vjet është francezja Jean Calmain – ajo vdiq në vitin 1997 në moshën 122 vjeçare . Megjithatë, Von Schwarz thekson se aktualisht po bëhet një revolucion në mjekësi dhe se po punohet intensivisht në mjekësinë rigjeneruese, në të cilën kryesisht përdoren terapitë me qeliza staminale.

Von Schwarz thekson se shumë të famshëm punojnë me të dhe i nënshtrohen trajtimeve për përtëritje të fytyrës, veçanërisht para ngjarjeve të mëdha si Oscars apo Emmys.

“Ne injektojmë qeliza staminale në fytyrat e tyre dhe ato shkëlqejnë.” Procesi riparon dëmtimin sipërfaqësor të lëkurës dhe rigjeneron kolagjenin e fytyrës. Pas disa ditësh duken 5 deri në 10 vjet më të rinj”, pohon ky shkencëtar, por nuk dëshiron të përmendë emrat e yjeve në fjalë.

“Terapitë e qelizave staminale konsiderohen si zbulimi më i rëndësishëm në mjekësinë moderne, ndoshta më i madh se zbulimi i penicilinës apo zbulimi i baktereve të tuberkulozit”, thotë Von Schwartz.

Deri më tani, Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave ka miratuar vetëm një lloj terapie me qeliza staminale për pacientët me kancer të gjakut , por ky shkencëtar pohon se koha për këto trajtime nuk ka ardhur ende.

Mjeku gjithashtu thekson se qelizat staminale nuk janë një mrekulli – ato kanë nevojë për ndihmë nga vetë personi; dmth, ai insiston në një dietë mesdhetare, stërvitje të rregullt dhe heqjen dorë nga zakonet toksike si duhanpirja.

“Rekomandimi është që të ushtroheni pesë ditë në javë, 150 deri në 300 minuta në javë, që është 30 deri në 60 minuta në ditë – kjo është ajo që ne do ta quanim ushtrime me intensitet të moderuar. Një studim i fundit tregoi se nëse dyfishoni, dyfishoni ritmin e rekomanduar të stërvitjes, mund ta zgjasni jetën me shtatë vjet”, thotë ai dhe thekson se nëse duam të kthejmë orën pas, duhet të fillojmë të luftojmë në moshën 30. kundër plakjes.

In : Aktuale

Loading...
loading...