Lidhja e Krijuesve Shqiptarë në Mërgatë dënon sulmin ndaj Ziadin Selës!

Lidhja e Krijuesve Shqiptarë në Mërgatë (LKSHM)

pas ngjarjeve antidemokratike e kanibalist në Shkup, lëshon:

KOMUNIKATË

Shumë i nderuari z. Sela!StrugaLajm

Ne krijuesit shqiptarë, nga gjithë bota mërgimtare, jemi tejet të brengosur pas rrjedhave në përpjekje të ndërtimit të institucioneve demokratike kundrejt një regjimi antidemokratike e kanibalist të ish shtetit të Maqedonisë. Arkitektët e “revolucioneve” në një shoqëri, identifikohen edhe LIDER apo TRIBUN që i karakterizon vendosmëria, guximi, qëndrimi dhe urti. Tipare këto që, për fat të keq po i mungojnë deri sot klasës politike kombëtare, në hapsirën e gjeografisë sonë etnike natyrale. Padyshim kthesat historike, janë të pashmangshme gjatë evulimit të vet shoqrisë njerzore. Mbase një urti filozofike thot: “Betejen e fiton ai që futet ta fitoj ate”! Prandaj, ju sfiduat gjithë “fundrrinat” e mentaliteteve nacionaliste, për të mos thënë edhe kanibaliste të kohës moderne. Ju e fituat betejen e demokracisë z. Sela, me vizionin tuaj përtej horizonteve, me idetë tuaja emblematike që hapin portat drejt popujve të moderuar e me demokraci perëndimore. Ju, jeni një strateg i ardhmërisë emblematike shqiptare.
Prandaj, i nderuari z. Sela, do jemi me ju edhe këto çaste të vështira kurimi, nëpër të cilat po kaloni sot…! Do jeni kryefjala jonë në të gjitha takimet që i kemi intensifikuar këtu në botën perëndimore. Jeni përsonazh identifikimi i urtisë politike, vizioneve filozofike, jetësimit të platformës pragmatike të demokracisë. Jeni emblema demokratike me vlera kombëtare.
Zoti ju bekoftë, Dr. Zijadin SELA…!
Koblenz, 28.04.2017 për LKSHM
Hasan QYQALLA, president


Loading...
loading...