Mijëra mërgimtarë janë nisur për Kosovë, bllokohen në Austri, kolona të gjata

Nefail Maliqi/ Shkojme ne vendlindje, nje udhe e dy pune, per qejf dhe protesta! Oj Kosovë, Moj dashnia jeme a je gjalle a je gjallë! Pritna, pritna se na donja me ardhe!..

Jami ne prag te pushimeve verore. Izolimi nepër shtepi gjate pandemise shqiptaret ne Zvicer dhe vendet tjera te BE-së mezi po presin te udhetojne per vendlindje. Kete udhetim nje pjese e madhe, mijera sish veq e kane nisur.

Keshtu mërgimtarët shqiptare nga Kosova kanë bërë të ditur se në orët e para të mëngjesit të sotëm, janë krijuar tollovi dhe kolona të gjata në tunelin që lidhë Slloveninë me Austrinë. Sipas tyre kolona është e gjatë mbi deri ne 9 kilometra.StrugaLajmStrugaLajm

Ata që po vijnë sot për në Kosovë kanë raportuar diçka që është e çuditshme tani për tani në këtë kohë të pandemisë. Mërgimtarët kanë njoftuar në grupin ‘Marakli t’kerreve’ se kolona për të hyrë nga Austria në Slloveni është rreth 9 kilometra.StrugaLajm

Mërgimtarët po shfrytëzojnë kufirin e Merdares, e më pas për të ndjekur rrugën Austri, -Slloveni-Kroaci-Serbi-Kosovë.. Keta mergimtare te cilet ne keto molement gjenden rrugeve te Evropes dhe ballkanit per në Kosovë i kane then gazetes “Bota sot” se ata shkojne ne vendlindje si thone nje udhe e dy pune per qejf dhe protesta!

In : Aktuale

Loading...
loading...