Muhamed – emri më i përdorur në Vjenë

Në listën zyrtare të emrave më të pëlqyer për fëmijë në Vjenë, nuk është emri Muhamed, por në versionin intern të regjistrit po, thekson gazeta austriake “Kronen cajtung”.

Emri islamik Mohamad ose Muhamed është tashmë më vendin e pestë të emrave më të shpeshtë të fëmijëve në kryeqendrën austriake. Këtë e konfirmoi edhe Kabineti i kryebashkiakut, prej ku thonë se dy lista janë të rregullta dhe nuk ka askush se çka të fshehë dhe paralajmëruan ndryshime.

Hulumtimi i “Kronen cajtung” thekson se Muhamed tani më që nga viti 2014 është mes pesë emrave më të shpeshtë që u vihen fëmijëve të lindur në Vjenë.StrugaLajm

Gazeta thekson se në lista e emrave të huaj ndodhet edhe emri Aleksandar në vend të Aleksander.

In : Aktuale

Loading...
loading...