NPN Proaqua Strugë me thirrje: Mos e keqpërdorni ujin por kurseni atë

 

NPN Proaqua Strugë bën thirrje deri tek qytetarët e Strugës dhe rrethinës që mos keqpërdorin ujin dhe ta kursejm në mënyrë sa më racionale ujin e pijshëm deri në pikën maksimale për të përdorur ujin e pijshëm për qëllime të rëndësishme. NPN Proaqua mbikqyr situatën dhe sic do herë dhe sot menjëher pas reshjeve të shiut i cili ndalon një pjesë të keqpërdoruesve vërehet dukshëm përmisimi i furnizimit me ujë të pijshëm në disa vende problematike. Situata e krijuar tregon se nga java e kaluar ka filluar një rritje e kërkesave për ujë të pijshëm, dhe kemi informacione të shumta që na vijnë nga qytetarët dhe nga ekipet e kontrollës së NPN Proaqua Strugë se uji është duke u keqpërdorë në forma të ndryshme, dhe atë duke harxhuar rreth 420 litër në sekond nga rezervuarët situat e cila tregon se shumë qytete më të mëdha se Struga harxhojnë më pak ujë duke mos e keqpërdorur ujin e pijshëm.

Kemi premtuar se do të përmisojmë tempon e rritjes së kapacitetit të shpërndarjes së ujit të pijshëm dhe çdo ditë jemi duke vepruar dhe duke përmisuar situatën duke e krahasur me vitet e kaluara, por përpjekjet tona nuk kanë vlerë kur nuk arrim mirëkuptim dhe bashkëpunimin tuaj për të ndaluar çdo keqpërdorim. Jemi të nderuar nëse do arrim mirëkuptimin e gjithë qytetarëve të Strugës për të ndarë me ta disa porosi dhe atë:
1. Uji, burimi i jetës, është lëng i cili është i domosdoshëm për jetën tonë.
2. Gjithçkaje ja dimë çmimin, asgjëje vlerën. (Friedrich Niche).
3. Çdo herë pyesni vetën me ujin e keqpërdorur sa njerëz kemi dëmtuar
4. Uji i pijshmëm ka më shumë vlerë dhe rëndësi për dikë sesa larja e veturës tuaj.
5. Uji i pijshmëm ka më shumë vlerë nëse përdoret si duhet dhe jo për të zbukuruar gjelbërimin e parkut tuaj.
6. Sa herë na ka ndodhur që gjatë larjes së dhëmbëve të harrojm çezmën të hapur.
7. Mundoheni që vaditjen e luleve mos e bëni çdo ditë pasi që sa më shumë të kursejm aq më shumë do i nderojm të tjerët.
8. Sa herë jemi dëshmitar dhe kemi vërejtur që dikush ka ndërhyr në rrjet duke u lidhur me lidhje jo legale por me këtë veprim ka dëmtuar shumë të tjerë dhe ne nuk kemi reaguar aspak.
9. Të këshillojm gjithë secilin që po shohim se me ujin e pijshëm e përdor për larjen e trotuarit duke i thënë se ka shum njerëz që kanë nevoj për atë ujë të keqpërdorur.
10. Të mundohemi të jemi ne ata të cilët rregullisht do paguajm faturat e ujit të pijshëm.

Duke përdorur ujin të gjith jemi dëshmitar se jemi përdorues dhe shfrytëzues por që asnjëher nuk do e keqpërdorim po çdo herë do mundohemi ta kursejmë duke menduar çdo herë për të tjerët.
Falenderojmë qytetarët e Strugës dhe njëherazi kërkojmë të ndajmë me ta një video të marrë nga Kompania Ujësjellësi rajonal Sh.A Prishtina, për të paraqitur disa fakte për shumë të rëndësishme dhe për ju ne shumë vlerë.

NPN Proaqua

 StrugaLajm

NPN Proaqua

NPN Proaqua Strugë: Pa bashkëpunimin tuaj të nderuar qytetar të Strugës dhe rrethinës përpjeket tona nuk kanë vlerëNPN Proaqua Strugë bën thirrje deri tek qytetarët e Strugës dhe rrethinës që mos keqpërdorin ujin dhe ta kursejm në mënyrë sa më racionale ujin e pijshëm deri në pikën maksimale për të përdorur ujin e pijshëm për qëllime të rëndësishme. NPN Proaqua mbikqyr situatën dhe sic do herë dhe sot menjëher pas reshjeve të shiut i cili ndalon një pjesë të keqpërdoruesve vërehet dukshëm përmisimi i furnizimit me ujë të pijshëm në disa vende problematike. Situata e krijuar tregon se nga java e kaluar ka filluar një rritje e kërkesave për ujë të pijshëm, dhe kemi informacione të shumta që na vijnë nga qytetarët dhe nga ekipet e kontrollës së NPN Proaqua Strugë se uji është duke u keqpërdorë në forma të ndryshme, dhe atë duke harxhuar rreth 420 litër në sekond nga rezervuarët situat e cila tregon se shumë qytete më të mëdha se Struga harxhojnë më pak ujë duke mos e keqpërdorur ujin e pijshëm.Kemi premtuar se do të përmisojmë tempon e rritjes së kapacitetit të shpërndarjes së ujit të pijshëm dhe çdo ditë jemi duke vepruar dhe duke përmisuar situatën duke e krahasur me vitet e kaluara, por përpjekjet tona nuk kanë vlerë kur nuk arrim mirëkuptim dhe bashkëpunimin tuaj për të ndaluar çdo keqpërdorim. Jemi të nderuar nëse do arrim mirëkuptimin e gjithë qytetarëve të Strugës për të ndarë me ta disa porosi dhe atë:1. Uji, burimi i jetës, është lëng i cili është i domosdoshëm për jetën tonë.2. Gjithçkaje ja dimë çmimin, asgjëje vlerën. (Friedrich Niche).3. Çdo herë pyesni vetën me ujin e keqpërdorur sa njerëz kemi dëmtuar4. Uji i pijshmëm ka më shumë vlerë dhe rëndësi për dikë sesa larja e veturës tuaj.5. Uji i pijshmëm ka më shumë vlerë nëse përdoret si duhet dhe jo për të zbukuruar gjelbërimin e parkut tuaj.6. Sa herë na ka ndodhur që gjatë larjes së dhëmbëve të harrojm çezmën të hapur.7. Mundoheni që vaditjen e luleve mos e bëni çdo ditë pasi që sa më shumë të kursejm aq më shumë do i nderojm të tjerët.8. Sa herë jemi dëshmitar dhe kemi vërejtur që dikush ka ndërhyr në rrjet duke u lidhur me lidhje jo legale por me këtë veprim ka dëmtuar shumë të tjerë dhe ne nuk kemi reaguar aspak.9. Të këshillojm gjithë secilin që po shohim se me ujin e pijshëm e përdor për larjen e trotuarit duke i thënë se ka shum njerëz që kanë nevoj për atë ujë të keqpërdorur.10. Të mundohemi të jemi ne ata të cilët rregullisht do paguajm faturat e ujit të pijshëm.Duke përdorur ujin të gjith jemi dëshmitar se jemi përdorues dhe shfrytëzues por që asnjëher nuk do e keqpërdorim po çdo herë do mundohemi ta kursejmë duke menduar çdo herë për të tjerët.Falenderojmë qytetarët e Strugës dhe njëherazi kërkojmë të ndajmë me ta një video të marrë nga Kompania Ujësjellësi rajonal Sh.A Prishtina, për të paraqitur disa fakte për shumë të rëndësishme dhe për ju ne shumë vlerë. NPN Proaqua Strugë_____________________________MЈП Проаква Струга: Без Ваша соработка почитувани граѓани на општина Струга и неговата околина, нашите напори немаат вредностMJП Проаква Струга ги повикува граѓаните на Струга и неговата околина да не ја злоупотребуваат вода и да ја користат колку што е можно порационално водата за пиење. MЈП Проаква ја следи состојбата и се прават напори веднаш по врнежи од дожд да реагира и да излезе во пресрет на граѓаните.Моменталната ситуација покажува дека изминатата недела е зголемува побарувачката за вода за пиење, и имаат многу информации кои доаѓаат до нас од страна на граѓаните и од контролната тимови на MЈП Проаква Струга дека водата се злоупотребува во различни форми, и дека трошејќи околу 420 литри во секунда од акумулациите, ситуацијата покажува дека многу градови поголеми од Струга трошат помалку вода без злоупотреба на вода за пиење.Ветивме дека ќе го подобриме времето на зголемување на капацитетот за дистрибуција на вода за пиење и секојдневно делуваме и ќе ја подобриме ситуацијата во споредба со изминатите години, но нашите напори се безвредни кога не успеваме да постигнеме разбирање и соработка од Ваша страна да се запре каква било злоупотреба.Чест ни е да споделиме со сите граѓани на Струга неколку пораки:1. Водата, извор на живот е течноста која е потребна за нашите животи.2. Знаеме сè за наградата, ништо не вреди да се знае. (Фридрих Ниче).3. Запрашајте се еднаш засекогаш колку луѓе немаат чиста вода за пиеее4. Водата за пиење е од поголема вредност и важност за некој од миењето на автомобилот.5. Водата за пиење е од поголема вредност ако се користи правилно, а не да го разубавува зеленилото на вашиот парк.6. Колку пати сме ја заборавиле отворената чешма додека ги четкавме забите?7. Обидете се да не го наводнувате цвеќето секој ден, колку повеќе ќе заштедиме, толку повеќе ќе ги почитуваме другите.8. Кога сме сведоци и забележавуваме дека некој се меша во мрежата се поврзани со нелегална врска замаат пд Вашата вода за пиење.9. Ние им советуваме на сите што гледаме дека ја користат водата за пиење за да го измијат тротоарот дека тоа е злоупотреба на впдата за пиење.10. Обидете се да бидете оние кои редовно ќе плаќаат за сметките за вода за пиење.Секогаш кога ја користите водата за пиење размислувајте како да заштедите за да има и за другите.Би сакале да им се заблагодариме на граѓаните на Струга и во исто време да се обидеме да споделиме со нив видео од Регионалната компанија за вода Ш.А. Приштина, за да презентираме некои многу важни факти и за сите нас од голема вредност.MJП ПроакваСтруга

Gepostet von Komuna e Strugës / Општина Струга / Municipality of Struga am Dienstag, 17. Juli 2018
Loading…


loading…