PAVARESIA E SHQIPËRISË ME 28 NËNTOR 1912 NA FTON PËR BASHKIM

Jemi në prag të 105 vjetorit të Mëvetsisë së Shqipërisë ku me 28 Nëntor 1912 burrështetasi Ismail Qemaili , Luigj Gurakuqi me prapavijë të mbuluar nga koloset Isa Boletini Hasan Prishtina dhe dhjetra delegateve tjerë u bë shteti shqiptar .

Ai shtet shqiptar nënkupton mbarë trojet etnike , dhe me vonë shteti ynë u coptua padrejtesisht për hesap vendeve fqinje.

Asnjë popull në botë nuk ka pësuar kaq shumë vuajtje tragjedi sa i yni por mbijetuam dallgëve vdekjeprurese të çdo perandorie çizme vrastare pushtuese .

Ashtu siç thoshte shoku babai i kombit Enver Hoxha populli ynë me shpatë si Skenderbeu dhe me pushkë e ka ç’arë rrugën e vet nëpër histori .

Ne duhet ta kujtojmë të shkuaren për ta ndërtuar të ardhmen .StrugaLajm

Misioni ynë mbetet lufta e armatosur çlirimi dhe bashkimi kombëtar me çdo sakrificë.

Lavdi dëshmorëve të Shqipërisë dhe viseve të saja .

Erald Selca


Loading...
loading...