Premtime të reja për rrugën Strugë-Qafë Thanë

Rruga ndërkombëtare Struga – Kalimi kufitar Qafëthanë është në gjendje katastrofike, me gropa të thella dhe është e pasigurt. Nga Ministria e Transportit tani përsëri premtojnë se do të shpallet tender për kryerjen e punimeve. Por kjo do të ndodhë në pranverë. Përkatësisht, në mars, drejtori i Agjencisë së Rrugëve Shtetërore, Zoran Kitanov, tha se tenderi do të shpallet brenda 20 ditëve. Pastaj, në maj, i njëjti institucion tha se tenderi do të shpallet për dhjetë ditë, por tani Ministri Sugareski thotë se tenderi do të shpallet së shpejti.

Projektimi është nga fundi dhe ne presim që tenderi të shpallet sa më shpejt që të jetë e mundur në mënyrë që të fillojë ndërtimi i saj. Ne qëndrojmë prapa asaj që kemi thënë. Mund të ketë ndonjë vonesë, por do të ndodhë në këtë periudhë. Unë nuk do të jap një afat kohor – tha Goran Sugareski, Ministër për Transport dhe Lidhje.

Sipas Sugareskit, duke pasur parasysh që procedurat për shpalljen e tenderit dhe procedura e ankinimit zgjatin dyzet ditë, ishte reale të pritej që punimet në rrugë të fillonin në vjeshtë. Sidoqoftë, banorët e vendbanimeve përreth tashmë janë mbingarkuar nga premtimet.

E vetmja gjë që është bërë vitet e kaluara në këtë rrugë ka qenë sanimi i gropave që hapen pas çdo shiu. Aksi rrugor Strugë – Qafëthanë është rruga kryesore për lidhje rrugore me Shqipërinë.

Miki Trajkovski

Loading...
loading...Loading…


loading…