Sela:Ndryshimi duhet të ndodhë në bllokun shqiptar

Sipas Selës, propozimi i BDI-së për kryeministër shqiptarë erdhi pas sondazheve të IRI-t, sipas të cilave, siç tha ai, BDI ishte pas Aleancës për Shqiptarët

– Ali Ahmeti dhe BDI-ja janë shqiptarë opsionalë, shqiptarë sezonalë. BDI, përmes propozimit të kryeministrit shqiptar, dëshiron të mbijetojë dhe të mbajë votuesit që kishte, në mënyrë që humbja e zgjedhjeve të mos jetë e madhe. Kështu deklaroi në intervistën për MIA-n kryetari  i Aleancës për Shqiptarët, Zijadin Sela, i pyetur për të komentuar strategjinë e zgjedhjeve të BDI-së për kryeministrin shqiptar.StrugaLajm

“Unë mendoj se kjo nuk është hera e parë, unë e parashikova dhe e shpalla këtë gjatë zgjedhjeve lokale dhe presidenciale. Atëherë ne mbështetëm një kandidat shqiptar për president, ndërsa Ali Ahmeti bënte shaka me propozimin tonë në atë kohë, megjithëse qëllimi ynë ishte të mbajmë votuesit shqiptarë në partitë politike shqiptare. Nga ana tjetër, që atëherë unë paralajmërova që ju do të shihni këta shqiptarë opsionalë. Ali Ahmeti dhe BDI-ja janë shqiptarë fakultativë, shqiptarë sezonalë, kur në zgjedhjet lokale nuk e kanë problem që të shkojnë së bashku me Ljube Boshkovskin dhe t’i referohen qytetarisë. Në zgjedhjet presidenciale, duke e ditur që ata do të humbnin thellësisht në këto zgjedhje nëse dilnin me kandidatin e tyre, ata bënin fushatë dhe në raundin e parë mbështesin kandidatin e LSDM-së. Edhe atëherë, unë njoftova se kur të vinin zgjedhjet parlamentare, ata do të bëheshin menjëherë patriotëtë shkëlqyeshëm, që nuk janë. Ata nuk janë as shqiptarë të mëdhenj”, vlerësoi  Sela për MIA-n.

Sipas tij, propozimi i BDI-së erdhi pas sondazheve të IRI-t, sipas të cilave, siç tha Sela, BDI-ja ishte pas Aleancës për Shqiptarët.StrugaLajm

“Kjo bëri që Ali Ahmeti të dalë me këtë propozim, por nuk është hera e parë. Ju kujtohet në vitin 2014 kur Ali Ahmeti doli me idenë e një presidenti konsensual, ishte e vetmja mundësi që shqiptarët të bojkotonin dhe kur ju jeni në pushtet të jeni në gjendje ta kontrolloni atë në mënyrë që të mos dalin, që Ivanov të fitojë edhe një mandat tjetër. Dhe dy javë më vonë, u mbajtën zgjedhjet parlamentare. BDI-ja për dy javë foli dhe Ali Ahmeti premtoi  se pasi ne nuk kemi  një kryeministër dhe një president që nuk është konsensual në vend, nuk do të dorëzohemi duke kërkuar që Kryetari i Kuvendit të jetë shqiptar. Sapo u zhvilluan zgjedhjet, ata përqafuan përsëri Gruevskin dhe VMRO-në pas zgjedhjeve, madje bënë një ndeshje edhe me PDSH-në, e cila do të jetë e para që do të votojë për Trajko Veljanovskin si Kryetar të Kuvendit.  I pyetur nga një gazetar pse i gënjeu shqiptarët, Ali Ahmeti tha “unë jam një politikan i arsyeshëm”, tha Sela.

Ai, thotë Sela, është ende një politikan i arsyeshëm, por, siç tha, kjo është se si ai luan lojëra para votuesve dhe ngre adrenalinën në mesin e shqiptarëve, në mënyrë që të fitojë sa më shumë vota të jetë e mundur. “ Nga ana tjetër, për fat të keq, të dyja partitë maqedonase po e ndihmojnë atë në qëllimin e tij, për ta një partner i përshtatshëm do të ishte BDI-ja, vlerëson Sela për MIA-n. Kryetari i Aleancës për Shqiptarët, në intervistën për MIA-n, tha se nuk duhet të ketë një fushatë të ndytë, në të cilën “bomba” rezonojnë pothuajse çdo ditë dhe se ato duhet të jenë subjekt i gjyqësorit e jo i partive politike. “Pati shumë biseda të përgjuara në publik nga BDI-ja me të gjitha llojet e kualifikimeve nga lideri i tyre, të cilat në raport me “Indianët” e famshëm të Gordana Jankulovska, kualifikimet e Ali Ahmetit për shqiptarët ishin edhe më të këqija. Pavarësisht, ne nuk merremi me këtë temë. Ne duam të tregojmë se jemi të ndryshëm, ai ndryshim duhet të vijë, jo vetëm fizikisht, por edhe thelbësisht, gjërat duhet të ndryshojnë në këtë shoqëri”, tha Sela për MIA-n.

In : Aktuale

Loading...
loading...