Shpërtheu lufta midis Azerbajxhanit dhe Armenisë në Nagorno-Karabakh

Ministria e Mbrojtjes e Azerbajxhanit njoftoi se ka nisur një operacion në rajonin Nagorno-Karabakh, i cili është nën kontrollin e Armenisë. Ky është një rajon që ka qenë objekt mosmarrëveshjesh dhe konfliktesh për shumë vite.StrugaLajm

Njëmbëdhjetë policë dhe civilë të Azerbajxhanit u vranë në një shpërthim mine dhe një incident tjetër. Sirenat e sulmit ajror u raportuan në kryeqytetin e Karabakut.

Dy fqinjët, Azerbajxhani dhe Armenia, hynë në luftë dy herë për Nagorno-Karabakun, së pari në fillim të viteve 1990 pas rënies së Bashkimit Sovjetik dhe përsëri në 2020. Që nga dhjetori, Azerbajxhani ka bllokuar de fakto rrugën e vetme për në enklavë nga Armenia, e njohur si Korridori Lachine.
Loading…


loading…