Shpiket doreza e derës që vetëdezinfektohet

Një grup shkencëtarësh nga Zvicra kanë shpikur një dorezë dere që vetëdezinfektohet. Sipas tyre, një shpikje e tillë do të revolucionarizojë masat e sigurisë nëpër zyra, shkolla dhe spitale, në kohën që po luftojmë koronavirusin.

Doreza e Tweaq, që kushton rreth 500 euro, ka një bateri që shpërndan dezinfektuesin sa herë që ajo përdoret. Sipas shpikësve të saj, doreza vret 99,9% të baktereve dhe mund të përdoret 1000 herë përpara se “karikatori” i saj i dezinfektantit të zëvendësohet me një tjetër, për rreth 50 euro. Doreza mendohet se do të jetë gati për shitje vitin e ardhshëm.


Loading...
loading...