SI DUHET VEPRUAR NDAJ AKUZAVE TË SAJUARA SERBE

 

Dje në Fejsbuk lexova se deputeti i Listës Sërbe në Kosovë Goran Rakiq në një ekspozitë sërbe në Paris ka shfrytëzuar rastin dhe kundër Kosovës ka “vjell vrerë” para pjesmarrësve në ekspozitë duke deklaruar se “Kosova ishte zemra e Sërbisë”. Propagandë antishqiptare me shekuj e kishës orthodokse sërbe dhe e të gjithë shovenistëve serbë antishqiptarë të përbetuar sic është rasti edhe me deputetin e Kosovës Rakiqin.

Rakiqi është i vetëdishëm se politika shqiptare nuk është e aftë t i përgenjështron tezat e sajuara të tyre. Prandaj Rakiqi dhe shumë Rakiqa të tjerë serbë shprehin gjithcka kundër Kosovës pa pas frikë se dikush mund t’iu kundërvihet, sepse shqiptarët nuk dijnë dhe nuk janë të përgaditur të reagojnë. Edhe kur reagohet,unë konsideroj se reagimi i palës shqiptare është i zbehtë dhe i varfër karshi tezave antishqiptare te sajuara serbe dhe se kqto reagime nga pala shqiptare behen vetëm për opinionin e tyre të brendshëm.

Udhëheqësit shqiptar të Kosovës kanë argumente të fuqishme, të cilat mud ti përdorin për t iu kundërvuar këtij shoveni të pa epur antishqiptar. Me dokumente të pafund mund të argumentohet se Kosova është zemra e shqiptarisë Ilirike, e jo e Sërbisë.StrugaLajm

Sa i përket kishave serbe, për cka sërbët edhe e mbështesin këte tezë fallse dhe gënjeshtër të pa fund, shqiptrët e kanë për dëtyrim që me fakte të argumentohet se këto kisha kanë qenë shqiptare por ,pushtuesit serb i kanë kthyer në kisha ortodokse serbe.Pra jo vetëm të reagohet ndaj deklaratave dhe tezave të tilla të sajuara antishqiptare dhe të pritet kur ata i sajojnë dhe pas asaj të reagohet por, edhe me vetiniciativë, sikurse veprojnë serbët,edhe shqiptarët duhet organizuar aktivitete për t’i treguar opinionit ndërkombëtar për të gjitha të këqijat dhe tragjeditë e mëdha që sërbët ua kanë shkaktuar historikisht shqiptarëve me qëllim të vetëm ,pastrimin etnik të shqiptarëve sic edhe e kanë realizuar. Avokat Zaim Istrefi-vazhdon-


Loading...
loading...