Të Mbrojmë Zilen e Shkollës!

Sot, më shumë se kurrë, meqenëse nuk kemi udhëheqës që mendojnë me kokat e tyre, është emergjente dhe detyrë mbi detyra, vetëorganizimi i mërgimtarëve, vetëm në nivele lokale (bën edhe familjare), ku është edhe besimi më i madh, dhe të krijohen Fonde për Ndërprerjen e Mëtutjeshme të Shpërnguljeve të Shqiptarëve. Përgjegjësit lokalë të fondeve në diasporë, në bashkëpunim me udhëheqësit lokalë në vendlindje, të evidentojnë familjet dhe individët në nevojë dhe të marrin mbi vete krijimin e kushtve për jetesë normale të tyre, ku gjithsesi të futet shkollimi i fëmijëve…
Ky akt i lartë human dhe patriotik është tepër i rëndë, por më tepër se i rëndë është tepër i rëndêsishëm dhe është jetik për ruajtjen dhe mbrojtjen e substancës sonë në trojet tona. Le ta mendojë gjthsecili me kokë të ftohtë, përpara se të japë gjykimin, qoftë dhe të vetëvetishëm. Zoti na ndohmoftë…

Loading...
loading...

Loading…


loading…