U SHKARKUA MARKO ZVERLEVSKI ,U THYE BOSHTI KURRIZOR i VMRO-istave 

Vazhdimi -pjesa e dyte Prokuroria Speciale u formua ne Marrveshjen e Perzhinos mu per shkak se Zverlevski , ky kryeprokuror byrokrat ,jo vetem se eshte antishqiptar por eshte edhe kunder opozites maqedonase dhe duke qene ngushtesisht i lidhur me Gruevskin dhe banden e tij ,nuk i ndiqte per krimet qe rezulltojne nga pergjimet . Prandaj debatet bajate te bera ne parlament nga deputetet e VMRO-se per Zverlevskin e “pafajshem”nuk jane kurgje tjeter pervec se Zverlevski te mbetet ne krye te asaj prokurorie ,se ka qene mbeshtetja e fundit per ruajtjen e Gruevskit dhe bandes se tij nga ndeshkimet ,per krimet e dyshuara te cilat dyshime jane me baza te shendosha . Shkarkimi i Zverlevskit do te ishte me rendesi strategjike per shqiptaret e arrestuar ne grupe ,me akuza te sajuara apo te montuara me qellim te vetem strategjik , realizimi i pastrimit etnik te shqiptareve ,sic eshte me rastin SOPOT ,MONSTRA ,Goshinca- marrja e arkave me armatim,KUMANOVA e te tjera , sepse Zverlevski ,ky byrokrat ,antishqiptar nuk e jepte pelqimin per kalimin e ketyre rasteve ne kompetence te Prokurorise Speciale , ku sigurisht do te zbardhej e verteta historike .Zbardhja e ketyre te vertetave te medha do te ishte me pasoja tragjike per programuesit dhe strateget e te gjitha ketyre te keqiave per cka do te ishte shume afer mendesh se , edhe ky byrokrat antishqiptar do te kishte pergjegjesit e veta deri edhe ne pergjegjesite penale . Tani me shkarkimin e tij krijohen mundesit dhe kushtet se do te ndricohet e verteta edhe per rastin e vrasjes se Harun Aliut me grupin e tij,i sulmit barbar me te vraret ne Brodec .Kjo do te ishte me rendesi historike per te miren edhe te vet shtetit te Maqedonise dhe per vet maqedonasit . VMRO me ne krye Gruevskin votohet nga ajo pjese e elektoratit maqedonas qe eshte i helmuar me shovenizem antishqiptar ,sepse merite te konsiderueshme per kete ka Gruevski me udheheqen e kesaj partie .Kete e shprehin edhe vet maqedonasit ne kontakte pa pandehur se bisedojne me shqiptare .Natyrisht ,nga intelektualet shqiptare ne keto raste te pakendshme per ta ,marrin reagim te ashper te merituar ,dhe ulin koken .
Avokat Zaim Istrefi
StrugaLajm

Loading...
loading...