Ushqimet që duhet konsumuar patjetër gjatë dimrit

Gjatë stinës së dimrit, organizmi i njeriut duhet qëndruar i ngrohtë dhe i përshtatshëm ndaj ndryshimeve të motit. Përpos veshjeve të duhura, në këtë mes futen edhe disa lloje ushqimesh që ndikojnë në menaxhim të ftohtit. Ushqimi i rregullt dhe ndikojë që imunitetin ta mbajë në nivel dhe stina më e ftohtë e vitit të kalohet pa probleme.

MJALTI. Mjalti konsiderohet si një nga ushqimet me lëndë të mëdha ushqyese. Ai ndikon në balancimin e ushqimin në gjak dhe përmirëson përformancën e efikasitetit të trupit. Ai është përbërës i mirë në trajtimin e dhimbjeve të fytit.

PERIMET. Perimet që rriten nën tokë njihen si perime rrënjësore. Në to bëjnë pjesë rrepa, patatja e të tjera. Këto lloj perimesh janë burim i shkëlqyeshëm për ta mbajtur trupin e ngrohtë, sepse duhet kohë për t’u tretur dhe gjeneron nxehtësi.LAJME TË NGJASHMEDhj 7, 2020StrugaLajmStrugaLajm

FRUTAT E THATA. Frutat e thata janë të ngarkuara me ushqyes të ndryshëm dhe yndyra thelbësore. Për mirëqenien e trupit, frutat e thata të tilla si bajame, rrush të thatë dhe shqeme janë ushqime të shkëlqyeshme. Ato gjithashtu ndihmojnë në trajtimin e anemisë dhe sëmundjeve të tjera të shkaktuara nga mungesa e vitaminave dhe hekurit.StrugaLajm

GJALPI. Për sa kohë që dimri është prezent, përpiquni ta bëni ushqimin tuaj dhe të shmangni përdorimin e vajit. Gjalpi është e mbushur me yndyrna të ngopura të cilat ndihmojnë në mbajtjen e trupit të ngrohtë.

VEZËT. Vezët që janë qendër energjetike e trupit, janë të mbushura me vitamina dhe proteina që ndihmojnë në mbajtjen e trupit të ngrohtë dhe të shëndetshëm.

In : Aktuale

Loading...
loading...