Zbulohet teknika që rrit dhëmbin e rënë në vetëm 10 javë!

Implantet dentare kanë shpëtuar miliona jetë në mbarë botën dhe janë zgjidhja më e mirë për mbushjen e zbrastësirave në dhëmbët tuaj.

Ato përfaqësojnë komponente kirurgjikale që lidhen me një pjesë të nofullës për të mbështetur një protezë dentare, si një urë, kurorë, protezë etj, vetëm përmes një procesi të njohur si osseointegration.

Megjithatë, shkencëtarët kanë zbuluar një teknikë krejtësisht jo invazive që do t’ju lejojë t’i rritni dhëmbët tuaj në vetëm 9 javë, transmeton Gazeta Shneta.

Një grup shkencëtarësh kanë qenë në gjendje të gjejnë një zbulim të ri që do të bëjë edhe implantet dentare një gjë të së kaluarës.

Ky zbulim do të ndihmojë trupin tonë të rigjenerojë dhëmbët në gojë dhe t’i rikthejë plotësisht në vete, si dhe mund të zëvendësojë ura, kurora dhe proteza në të ardhmen.

Dr. Jeremy Mao dhe ekipi i tij i shkencëtarëve nga Universiteti i Kolumbias kanë arritur të ndërtojnë një skeleri për dhëmbët e bërë nga qelizat burimore dhe kanë arritur të stimulojnërritjen e dhëmbëve të rinj duke përdorur ADN-në.StrugaLajm

Ky zbulim i mrekullueshëm premton një të ardhme të ndritshme për kujdesin dentar dhe ju jep mundësinë të rritni dhëmbët tuaj në vetëm 9 javë.

“Dhëmbi që mungon zëvendësohet me qeliza staminale nga trupi juaj, dhe dhëmbi fillon të bashkohet me indin përreth. Kjo nxit procesin e rigjenerimit dhe rezulton në rikrijimin e dhëmbit në një kohë rekord,” Dr. Thotë Mao.

Procedura është aktualisht nën hulumtim dhe ende nuk është në dispozicion të publikut, por Dr. Mao thotë se nuk do të marrë shumë kohë kohë para se zbulimi të del në pah.


Loading...
loading...