Zjarri dogji tre kasolla në këtë fshat të Strugës!

K

Tre kasolla në të cila ka pasur 1000 balla janë djegur në fshatin Moroishtë në rajonin e Strugës. Për fat të mirë është shpëtuar shtëpia në afërsi. Gjashtë automjete të zjarrfikësve nga Ohri kanë intervenuar në shuarjen e zjarrit, transmeton Alsat M. 

Sipas dëshmitarëve shkak për zjarrin ka qenë ndezja e mëparshme e kashtës në afërsi. Për shkak të zjarreve të shumta, SPB-Ohër do të merr masa shtesë në aspektin preventiv dhe represiv. Parashihet bashkëpunim intensiv mes institucioneve në nivel lokal dhe rajonal për shkëmbimin e informacioneve në lidhje me zjarret, duke organizuar asistencë shtesë në pajisje, fuqi punëtore dhe fonde. Do të krijohen gjithashtu patrulla të përbashkëta mes policisë dhe policisë së pyjeve, me qëllim parandalimin dhe sanksionimin e sjelljes joetike të individëve.

Në Strugë që nga fillimi i marsit ka pasur disa zjarre. Tani për tani, automjetet dhe pajisjet e vjetra mbeten problem për zjarrfikësit e Strugës.

In : Aktuale

Loading...
loading...