Zv.ministrja Naumovska kërkon që viti shkollor të fillojë më 15 Shtator

Ministria e Arsimit dhe Shkencës propozon që ora e mësimit në arsimin fillor të zgjasë 30 minuta, dhe në arsimin e mesëm – 35 minuta, tha Zv. ministrja e Arsimit dhe Shkencës Elizabeta Naumovska.

Të gjitha këto propozime janë tashmë në fazën përfundimtare dhe tani ato duhet të koordinohen nga Komisioni për sëmundje infektive, Ministria e Arsimit dhe Shkencës dhe Shtabi i Krizave, pas së cilës Qeveria do të ketë fjalën e fundit.Naumovska thotë se nëse miratohen propozime të tilla, fëmijët nga klasa e parë deri në të tretën do të duhet të shkojnë në shkollë, dhe pjesa tjetër do të mësojnë online, përveç në ato shkolla ku ka hapësirë ​​të mjaftueshme për mësim në të njëjtën kohë për të ndjekur fëmijë nga klasa më të larta.

Ajo thotë se është më mirë që viti shkollor të fillojë rreth 15 shtatorit, sepse shumë gjëra varen nga situata politike në vend. Në atë rast, viti shkollor do të vazhdohej deri në 20 qershor.StrugaLajm

“Fillimi varet shumë nga kur do të formohet Qeveria. Një shtatori si datë është e pamundur të respektohet, koha është shumë e shkurtër. Së pari duhet të presim për miratimin e ndryshimeve ligjore për të gjitha këto risi, të cilat varen nga Kuvendi, dhe më pas të fillojmë mësimet”, thotë Naumovska.

In : Aktuale

Loading...
loading...