50 për qind e zviceranëve i blejnë veturat me kredi..!

Më shumë se 50% e shoferëve zviceranë financojnë blerjen e makinës së tyre përmes mjeteve të jashtme dhe jo kursimeve të tyre, zbulon një sondazh i Comparis. Në Zvicrën frëngjishtfolëse, vetëm një e treta e automjeteve paguhen me para në dorë.

Sipas këtij anketimi të realizuar nga portali Comparis.ch bazuar në një kampion përfaqësues prej 1059 personash, vetëm 45% e të anketuarve kanë përdorur kursimet e tyre për të paguar para në dorë për blerjen e një automjeti. Për të tjerët, format më të zakonshme të “financimit të jashtëm” janë dhënia me qira, kredia ose huatë ndërmjet individëve.

Ndër llojet e financimit, leasing-u është në rritje: pak më shumë se 30% e të anketuarve tregojnë se përdorin këtë mjet blerjeje. Në total, rreth 215,000 kontrata të reja me qira afatgjatë u lidhën në vitin 2022, detajoi faqja e krahasimit të martën në një njoftim për shtyp.

Më shumë se një e treta e pronarëve të makinave të moshës 55 vjeç e lart e blenë automjetin e tyre me këtë metodë financimi, krahasuar me vetëm 18% të atyre mbi 55 vjeç.
Në llojet e tjera të njohura të huamarrjes, vetëm 8.7% zgjodhën për kredi, 7.2% për huamarrje nga një i dashur dhe 3.1% zgjodhën një abonim automjeti.

In : Rajoni

Loading...
loading...