A do të martoheshit me një shqiptare? Ja si përgjigjen maqedonasit (Video)

Situata në Maqedoni, sa i përket marrëdhënieve ndëretnike, më konkretisht atyre ndërmjet shqiptarëve në maqedonasve pothuajse kurrë s’ka qenë për t’u lakmuar.
Gjithmonë ka pasur tensione, madje ndodhi edhe një konflikt, ai i vitit 2001, kur u ndeshën UÇK’ ja e Maqedonisë me forcat e sigurimit dhe paramilitarët maqedonas, informon  Express Roze.

Ikonografia dhe vokabulari i këtyre protestave janë në pjesën më të madhe antishqiptare.

Emisioni më i shikuar në vend, Express Rozë, këto ditë ishte i pranishëm në Maqedoni ku i mori disa mendime të maqedonaseve të rinj, për ta parë se sa ata shoqërohen me moshatarët shqiptarë dhe a do të kishin pranuar për të hyrë në lidhje me dikë nga etniteti tjetër.

Në videon e mëposhtëm mund t’i dëgjoni përgjigjet interesante të qytetarëve. Videon mund ta ndiqni nga minuta 32:45.StrugaLajm

In : Aktuale

Loading...
loading...