A e dini se çfarë tregon rrethi në etiketën e veshjeve

Është e rëndësishme t’i kushtojmë vëmendje etiketave në rroba sepse ato tregojnë se si duhet ta ruajmë siç duhet veshjen e dhënë, në mënyrë që ajo të zgjasë sa më gjatë. Në këto etiketa ka simbole universale që tregojnë një veprim dhe procedurë të caktuar në mirëmbajtjen e rrobave.

Një nga simbolet e zakonshme që mund të gjendet në çdo etiketë veshjesh është një rreth i thjeshtë, i cili është simbol për pastrim kimik.

Rrethi vjen në tre lloje, dhe ja çfarë do të thotë secila prej tyre:StrugaLajm

një rreth me shkronjën P do të thotë që pjesa e veshjes mund të pastrohet vetëm kimik;
rrethi me shkronjën F nënkupton pastrim normal kimik vetëm me tretës nafte;
një rreth i kryqëzuar do të thotë që ju nuk duhet ta pastroni atë veshje me tharje.
Njohja e simboleve të mësipërme është shumë e dobishme dhe e nevojshme për mirëmbajtjen e duhur të veshjeve, sidomos kur bëhet fjalë për pastrim kimik, me të cilin duhet të keni kujdes, pra të dini mirë se cilat rroba mund të pastrohen kimike dhe cilat jo.
Loading…


loading…