A është e padrejtë lista e karantinimit në Zvicër?

Zvicra nuk bën dallimin midis rajoneve të prekura dhe më pak të prekura në listën e karantinës. Turistët dhe politikanët zviceranë po kërkojnë nga BAG të shfletojë edhe njëherë këtë çështje

Pas pushimeve në plazh në karantinë? Të paktën për pushuesit gjermanë në Spanjë, ky nuk është rasti për të gjithë: Sipas Institutit Robert Koch, ata duhet të shkojnë në karantinë nëse kanë qenë për pushime në rajonet e Katalonjës, Aragónisë apo Navarre. Turistët zviceranë janë të ndryshëm: Duke pasur parasysh numrin në rritje të rasteve në Spanjë, të gjithë së shpejti mund të dërgohen në karantinë pas kthimit të tyre.

Arsyeja: BAG ende nuk bën dallime midis vendeve në listën e tyre të karantinës sipas rajonit, por e merr të gjithë vendin në listë kur grumbullohen rastet. Sipas rregullores, BAG do të kishte mundësinë e ndryshimit të kësaj dhe shtimit të rajoneve individuale në listë. Deri më tani, megjithatë, është shmangur, thotë një zëdhënës i BAG.

Turistët zviceranë që janë aktualisht në ishujt spanjollë nuk mund ta kuptojnë këtë. Për shembull, lexuesi i “20 Minuten” U. Y. (27) nga ëallisellen ZH, i cili të shtunën udhëtoi në ishullin e Tenerifes me të dashurën e tij. “Sapo mbërritëm, mësuam se Spanja së shpejti do të shtohej në listën federale të karantinës” tha Y. “Kjo është përkundër faktit se ishujt Kanarie nuk kanë aspak infeksione të reja”.StrugaLajm

Pushimet e tij do të përfundojnë brenda më pak se dy javësh – atëherë Y. dhe e dashura e tij do të duhet të shkojnë në karantinë. “Ne nuk kemi dëshirë për një veprim të tillë, edhe pse po kthehemi nga një zonë me më pak infeksione”, thotë Y, transmeton Shtegu.com. Ai kërkon: “BAG duhet të bëjë dallimin midis rajoneve në listën e karantinës”.

Marcel Kofel, i cili aktualisht është në Mallorca, shqetësohet gjithashtu nga fakti se BAG mban vetëm një listë vendesh dhe nuk bën dallime sipas rajonit: «Numrat janë shumë të larta në pjesë të Spanjës. Me sa di, nuk ka pasur asnjë infeksion të vetëm këtu».

In : Aktuale

Loading...
loading...