Taktizimet para Zaevit dhe Mickovskit

Nga Selim Ibrahimi/

Nuk ka dilema se duhet të formohet një qeveri e re për të menaxhuar krizën shëndetësore të koronavirusit dhe të kontrollojë trazirat e mundshme sociale që mund të vijnë nga kriza ekonomike dhe varfëria në Maqedoninë Veriore. LSDM dhe BDI ka të ngjarë të formojnë një qeveri të re. Sidoqoftë, duket se partia BESA, e cila fitoi katër vende në parlament me ndihmën e LSDM-së së Zaevit, po përpiqet të përjashtojë nga loja partinë e Ziadin Selës, Aleancën e Shqiptarëve. Loja e Besës nuk është unifikuese, por e ndarë për sa i përket copëzimit të faktorit shqiptar në qeveri dhe, natyrisht, votave të dhëna në zgjedhjet e korrikut.

Për më tepër, është në duart e Ali Ahmetit nëse do të vendosë të bëjë presion për një qeveri të gjerë dhe të qëndrueshme, përfshirë edhe Ziadin Selën (ASH) dhe Afrim Gashin (AA). Sela deklaroi se nuk dëshiron të hyjë në qeveri me Ahmetin. Mirëpo raporti i forcave është i tillë duke nxjerrë si lojtar më të fuqishëm BDI e Ali Ahmetit, i cili është akuzuar nga Besa Kasamit për korrupsion dhe nga Ziadin Sela që Ahmetit ‘nuk i duhet besuar’.StrugaLajm

Por kjo është politika, ku duhet të bëhen kompromise dhe të arrihen qëllimet politike dhe financiare në sistem, duke parandaluar humbjen e besueshmërisë politike. Partitë politike shqiptare duhet të jenë konstruktive, dhe jo taktizuese, dhe të portretizuara se cila është më shumë vasale para Zaevit dhe Mickovskit.

In : Aktuale

Loading...
loading...