Arlinda Dauti,vajza strugane që do ndaj drejtësi në Austri


Nga dita në ditë të rinjtë shqiptar jo që po integrohen fuqishëm në shoqërit e vendeve europiane apo tejoqeanike por gradualisht po integrohen edhe në organet e drejtësisë apo të sigurisë në këto vende.Afër këtij objeketivi është edhe Arlinda Dauti e reja me origjinë nga Struga e cila me sukses ka diplomuar në fakultetin juridik-drejtimi i prokurorisë duke qënë afër tashmë objketivit për të mbrojtur drejtësinë e shtetit austriak përballë shkelësve të ligjit në këtë vend.

Arlinda Dauti këtë sukses ja dedikon gjyshit të saj Ibrahim Dauti një nga të burgosurit e parë politik në Strugë ,njeriu që në burgjet e kohës ishte qëndrestar dhe mburojë për shumë të burgosur në kazamatet sllave ku mbaheshin të izoluar ata që kundërshtuan regjimin dhe kërkuan liri dhe pavarësi për shqiptarët në ish-Jugosllavi.Nga shumë të burgosurë shqiptar që vuajtën në burgun e Idrizovës Ibrahim Dauti përshkruhet si njeriu që nuk iu përkul regjimit por mbeti njeriu liridashës që të parën kishte Shqipërinë.(Strugalajm.com)

Loading...
loading...Loading…


loading…