Arsllani :Shëndeti i Struganëve të mi do të jetë prioriteti im si drejtor i Spitalit

Armend Arsllani

Kujdesi dhe përmirësimi i mbrojtjes shëndetësore të #Struganëve të mi do të jetë prioriteti i jonë madhështor prej sot – dita e parë në pozitë udhëheqëse në spitalin e Strugës. 🙏Bashkë me ekipin profesional diskutuam rreth situatës aktuale dhe sfidave me të cilat ballafaqohemi këtu, dhe bashkërisht të arrijmë në zgjidhje. Unë angazhohem profesionalisht, duke respektuar edhe betimin e Hipokratit, të jem në shërbim të kujdesit të shëndetit të Struganëve të mi 🙏🙌 dhe përmes përpjekjeve maksimale t’a justifikojë besimin e dhënë për të udhëhequr me spitalin, në këto momente të ndjeshme të pandemisë.
………………
Грижата и унапредувањето на здравствената заштита на моите #Стружани ќе биде наш врвен приоритет од денес- првиот ден на стапување на раководната позиција во струшката болница.🙏 Заедно со дел од стручниот тим дискутиравме за актуелната состојба и предизвиците со кои тука се соочуваме и заеднички ќе дојдеме до решение.Се обврзувам исклучиво професионално, следејќи ја Хипократовата заклетва да бидам во служба на грижата за здравјето на моите Стружани🙏🙌 и преку максимални заложби да ја оправдам дадената доверба да раководам со болницата во овие сензитивни моменти на пандемија.


Loading...
loading...