Artan Dika lexoni skandalin :2 km rrugë do të kushtojnë 28,5 milionë euro dhe nuk do mbarojnë para fillimit të vitit 2026

Artan Dika

2 km rrugë do të kushtojnë 28,5 milionë euro dhe nuk do mbarojnë para fillimit të vitit 2026

Lexoni skandalin se si 2 km e para të ndërtimit të rrugës legjendare 12 km Shkup – Bllacë do tja kalojnë për nga korrupsioni dhe dështimi ndërtimit të rrugës legjendare Kërçovë – Ohër.
Ndërtimi i 2 km të para të kësaj rruge ka filluar në vitin 2020 dhe duhej të mbaronte në gusht të vitit 2021. Ndryshe nga sa planifikohej të kushtonin në fillim këto 2 km, 14 milionë euro, marrëveshja me firmën ndërtuese Granit në vitin 16.01.2020 u lidh për 17 milion euro.
Por ndërtimi i këtyre 2 km nuk është askund deri tani dhe në 24.01.2023 u nënshkrua marrëveshja shtesë me këtë firmë edhe për 11,5 milionë euro tjera.
Pra tani 2 km rrugë do të kushtojnë 28,5 milionë euro dhe sipas planit këto 2 km duhet të mbarojnë në fillim të vitit 2026.
Të kujtojmë se kjo është pjesa më e lehtë e kësaj rruge sepse rruga Shkup-Bllace është gjithsej rreth 12 km, pra ka edhe 10 km tjera më të vështira.
Deri atherë populli do paguaje me humbje kohe, stres, lodhje, dëmtime makinash dhe viktima në njerëz.
Lexoni detajet.
https://fokus.mk/arhiva-granit-go-prodal-hotelot-na-shapka-na-firma-za-osvetluvane-pa-dobil-nov-milionski-tender-za-avtopatot-kon-blatse/?fbclid=IwAR1curd3et4HA2bJS65DVrIv0X5DlxzVHRVjMyGI25Ujnca1KNKWZDM-tkcStrugaLajm
Loading…


loading…