Banda shqiptare kontrollon tregun e heroinës në Zvicër, ja sa përfitojnë

“Si vendi kryesor i shitblerjes së heroinës është Die Place de la Riponne, ndërsa shqiptarët etnikë kanë në duar pothuajse gjithë tregun e heroinës në vendin helvet,” transmeton “Bota sot”. ““Kur sot bëhet fjalë për shitje të heroinës, pothuajse në të gjitha rastet janë të përfshira bandat shqiptare.”

Shumica e këtyre shqiptarëve jetojnë në Zvicër si turistë, ndërsa në realitet janë diler të drogës. Në lidhje me këtë, autori i studimit, Frank Zobel thekson se ky treg i heroinës është jashtëzakonisht stabil dhe se “kjo gjë konfirmohet edhe nga policia zvicerane, për shembull, Cyrihut, ku thuajse çdo javë njofton për kapjen e ndonjë shitësi shqiptar të drogës. Sipas rregullit, janë “peshqit e vegjël” ata që kapen.”

Vështirësia e kapjes së “peshqive të mëdhej” është për arsye se ata janë pothuaj të panjohur dhe s’kanë asnjë kontakt me dilerët e rrugëve. Studimi i radhës pritet të bëhet për tregun e kokainës./Bota sotStrugaLajm

In : Aktuale, Rajoni

Loading...
loading...