Bie qeveria e udhëhequr nga Petkovi në Bullgari

Kryeministri bullgar Kiril Petkov ia hodhi fajin Rusisë dhe mafies së fuqishme të vendit të tij pasi qeveria e tij humbi një votë mosbesimi të mërkurën.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, Petkov, i cili erdhi në pushtet vetëm gjashtë muaj më parë, u votua me një premtim për të luftuar korrupsionin e shfrenuar në vend dhe e ka shtyrë Sofjen të marrë një linjë jashtëzakonisht të fortë kundër Rusisë që nga fillimi i agresionit në Ukrainë.

Në votën e mosbesimit, rreth 123 ligjvënës nga 239 në parlament votuan kundër kabinetit të tij.

Duke dhënë një listë të njerëzve që “kishin qenë të dobishëm për rrëzimin e administratës së tij”, Petkov emëroi ambasadorin rus në Sofje dhe akuzoi Rusinë për ushtrimin e ndikimit të saj mbi largimin e tij nëpërmjet ligjvënësve nga partia e ekstremit të djathtë “Rilindja”.

Votimi i mosbesimit të mërkurën u përshpejtua nga politikani Slavi Trifonov, i cili e tërhoqi papritur partinë e tij nga një koalicion i brishtë qeverisës me katër parti.

Loading...
loading...

Loading…


loading…