Disa ojq strugane kërkojnë të ndërtohet teleferik në Jabllanicë

Struganët nga një pjesë e sektorit civil kërkojnë të ndërtohet qendra e teleferikut në Jabllanicë. Sipas aktivistëve, ky investim nuk do të shkatërrojë natyrën, por do të shkaktojë një bum turistik në të gjithë rajonin. Lidhja e turizmit liqenor me turizmin malor, zgjatja e sezonit dhe punësimi i mbi 2000 punëtorëve turistikë.

Sipas projektit, teleferiku do të jetë vetëm 3 kilometra larg qendrës së qytetit. Kjo do të thotë se turistët do të kenë mundësinë të vizitojnë malin gjatë gjithë vitit.StrugaLajm

Nuk ka përshkrim të disponueshëm
-“Duke pasur parasysh që jetojmë në një zonë turistike, përveç turizmit liqenor dhe turizmit veror, duhet të zhvillojmë edhe turizmin dimëror. Ta zgjasim sezonin edhe për disa muaj, sepse ky është prioriteti i Strugës. Pra çdo gjë që do të investohet në turizmin malor është një gjë e mirë”, thotë Dushko Shutinoski, kryetar i Shoqatës “RUPIKAPRA MTB” Strugë.

Qendra e skijimit në Jabllanicë është një projekt kapital me vlerë rreth 300 milionë euro. Ky investim do të jetë i rëndësishëm për të gjithë rajonin nëse realizohet.
Loading…


loading…