Do ndalohet doneri në Evropë ?

Njëri nga ushqimet më të popullarizuara në botë së shpejti mund të ndalohet në Bashkimin Europian

Ushqimi i popullarizuar mund të goditet nga një ligj i ri që do të ndalonte shtimin e fosfatit në mish të ngrirë, transmetojnë mediat botërore.

Duke pasur parasysh se është shumë popullor, ekziston një shqetësim i madh lidhur me ndikimet e mundshme të fosfateve nga këto ushqime për shëndetin e miliona njerëzve në Evropë.

Nëse ndalohet shtimi i fosfatit në mish të ngrirë, kjo mund të shkatërrojë industrinë e donerit që aktualisht fiton miliarda.StrugaLajm

Vetëm në Gjermani çdo ditë shiten tre milionë porcione dhe në prodhimin e këtij ushqimi janë të punësuar qindra-mijëra njerëz.

Parlamenti Evropian do të diskutojë lidhur me këtë çështje brenda dy javësh.

In : Aktuale

Loading...
loading...