Drejtori shqiptar i Fondit në Ohër në shënjestër të mediave maqedonase!

Vendosja e tabelës në dy gjuhë: maqedonisht dhe shqip në Fondin për Sigurim Pensional dhe Invalidor në Ohër ka ngjallur reagime të tmerrshme fyese kundër drejtorit shqiptar Samet Rizvani. Tabela pasi që ishte vendosur para disa muajve, ajo disa netë më parë është thyer dhe vandalizuar, sidomos në pjesën ku është shkruar në shqip. Por e përditshmja “Dnevnik”, shkruan se nuk janë vandal ata që e kanë thyer tabelën, por ata që e kanë vendosur. Kjo sipas kësaj gazete bazohet në ate se gjuhëa shqipe nuk është zyrtare në Ohër dhe se nuk guxon të përdoret gjuha shqipe.

oher tabela

Mediat maqedonase kanë atakuar drejtorin shqiptar, duke kërkuar ndëshkimin e tij nga inspektorate qeveritare, por edhe komunale, për shkak se me këtë është shkelur ligji dhe është bërë provokim. Policia as që ka gjetur ndonjë gjurmë apo autorët e sulmit vandalStrugaLajm

In : Aktuale

Loading...
loading...