Erbil Xhemoski “Dj”nga Ohri që ndiqet edhe në toplistat internacionale

Erblin Xhemoski  eshte dj nga Ohri qe se fundi  ka be nje super hit qe ka hy neper toplistat e mediave te huaja .Ai eshte nga Ohri. transmeton Strugalajm.com

 

Kush është Erbil Xhemoski?
Unë kam lindur në Ohër në vitin 1989. Që nga fëmijëria kam pas dëshirë të dëgjoj muzikë. Kur isha në klasën e 7 kam filluar të merren me punen e DJ.

Dhe prej atëherë deri sot jam marrur me muzikën. Dhe tashmë 3 vjet që merrem edhe me produksion.

Çfarë është muzika për ju?
Së pari dhe më kryesorja për mua muzika është një mënyrë për të shprehur ndjenjat njerëzore. Unë mund të them se vetë muzika e ka gjuhën e vet. Me një

fjalë, përmes muzikës ju mund të thoni të gjitha realitetet e kësaj bote. Ndonjëherë një këngë është në një gjuhë tjetër, që ne nuk e dimë mund të na

ndikojë. Sepse muzika është aq e fortë dhe vetëm instrumenti mund të gjeje një emocion.

A të na thoni shkurtimisht rreth aktiviteteve tuaja?
Mbrenda tre vitev të fundit në internet kam botuar mbi 10 prodhime origjinale. Disa janë falas, ndërsa disa janë në dispozicion me anë të shitjes. Që

nga prodhimi i parë e deri te e fundita jam përpiqur të zhvillohem sa më shumë. Çdo ditë unë përpiqem të mësoj diçka të re dhe të aplikoj atë në punën

time. Nëse ka nevojë të analizohet në mënyrë të thjeshtë, mund të them se kur di dëgjoni prodhimet, duke nisur nga e para dhe deri te e fundita do ta

kuptoni se unë kam një zhvillim serioz. Dhe kjo sigurisht ka ndikim pozitiv në motivimin tim dhe vullnetin për të krijuar diçka të re. Mendoj se

praktika është kyç në të gjitha sferat.

A mendoni se muzikantët janë mjaft të respektuar dhe vlerësuar në vendin tonë?
Unë mund të them se muzikë elektronike që bëj unë në vendin tonë është një nga llojet pozanemaranite e muzikës. Kështu që unë mendoj se unë nuk do të

kem shumë sukses në qoftë se qëndroj i mbyllur në vendin tonë. Ngadalë ngadalë kam filluar të hap tregje të reja përmes internetit. Unë nuk dua të

jetë keqkuptuar, por unë mendoj se arsyeja kryesore për vlerësimin e pamjaftueshëm të muzikës është mentaliteti që mbretëron në shoqërinë tonë.

Cilat janë planet tuaja për të ardhmen?
Hmm, planet time për të ardhmen … Çështja që më bën të mendojë. Sapo kam marrë në këtë rrugë, dhe kjo nuk ka rëndësi nëse keni përfitime financiare,

por është e rëndësishme që unë kam dëshirë që të mirrem me këtë. Megjithatë, si çdo njeri dhe unë kam një dëshirë që një ditë të bëhem një artist i

mirënjohtshëm dhe ta paraqes vendin tim që të ketë mundësi për të konkurruar në festivalet e muzikës botërore dhe të ketë turne të tyre botërore. Unë mendoj se jam në rrugën e duhur dhe do të vazhdojë të punojë në të njëjtën mënyrë.

In : Aktuale

Loading...
loading...