Finlanda emërohet vendi më i sigurt në botë

Finlanda është emëruar vendi më i sigurt në botë për pushuesit që dëshirojnë ta vizitojnë këtë shtet, thuhet sipas një raporti të ri prestigjioz.

Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Islanda u radhitën e dyta dhe e treta respektivisht në një listë e cila shikon se cili vend është më i rrezikshëm për turistët, duke përfshirë faktorët si dhuna dhe terrorizmi.

Mbretëria e Bashkuar u radhit në vendin e 78-të nën Zimbabve. Pavarësisht popullaritetit si një nga destinacionet më të mira të turizmit, SHBA u radhit në vendin e 84-të.

Omani u radhit në vendin e katërt, ndjekur nga Hong Kongu, Singapori dhe Norvegjia në vendin e pestë, gjashtë dhe të shtatë respektivisht.

Zvicra u radhit në vendin e tetë, Ruanda në vendin e nëntë dhe Katari hyri në vendin e dhjetë. Raporti për vendin më të sigurt doli nga Forumi Botëror Ekonomik.StrugaLajm

Ndryshe, Shqipëria u radhit më lartë se Mbretëria e Bashkuar dhe SHBA-ja, duke zënë vendin e 46-të. Mali i Zi doli në vendin e 75-të, Maqedonia në vendin e 56-të dhe Serbia në vendin e 72-të.


Loading...
loading...