Instituti zviceran shokon maqedonasit, shumica e popullatës me prejardhje ilire

Instituti zviceran i gjenetikës, IGENEA ka nxjerrur të dhëna për prejardhjen dhe origjinën e popujve në rajonin e Ballkanit, njofton agjencia e lajmeve INA.

Sipas rezultateve të këtij studimi rreth 30 për qind e popullatës në Maqedono kanë prejardhje antike. Pastaj 20 për janë teuton, (fise gjermane me prejadhje ilire).

Shkrimet e historianëve antikë dhe atyre të Mesjetës, vërtetojnë që pjesëtarët e teutonëve janë popuj iliro-thrakë, të cilët emigruan në kohë të ndryshme drejt Perëndimit, njofton agjencia e lajmeve INA.StrugaLajm

Në këtë hulumtin gjithashtu theksohet se 10 për qind e popullatës janë me prejardhje Ilire, ndërsa vetëm 15 për qind me prejardhje sllovene apo sllave.

In : Aktuale

Loading...
loading...