Ja cilët janë popujt që lexojnë më shumë

Një sondazh i kryer online nga GGK – agjencia për informacionin e marketingut dhe konsumit, nxjerr kinezët si populli që lexon më shumë. Në vend të dytë vijnë rusët dhe në vend të tretë spanjollët. Sondazhi ka marrë në konsideratë 17 vende prej nga ku rezultatet thonë se “70% e kinezëve lexojnë libra çdo ditë, ose thuajse çdo ditë”. Rusët arrijnë në 59%, kurse spanjollët në 57%. Nga vendet që u morën në sondazh, më pak lexojnë në Holandë dhe Korenë e Jugut, vende në të cilat 16% e të pyeturve deklaruan se nuk lexojnë kurrë libra.

StrugaLajm

In : Aktuale

Loading...
loading...