Komisari Han: Ideja për shkëmbim territoresh nuk duhet të hidhet poshtë

Ideja për shkëmbim territorial për Serbinë dhe Kosovën nuk duhet të hidhet poshtë menjëherë edhe krahas rreziqeve në rajon dhe jashtë tij, vlerëson eurokomisari për Zgjerim i BE-së dhe për fqinjësi të mirë, Johanes Han.

“Në këtë etapë ne duhet t’u lejojmë të dy palëve ta shqyrtojë këtë ide dhe ide tjera dhe me mbështetje të BE-së të negociojnë për to”, deklaroi Han për gazetën gjermane “Velt” para bisedave të sotme në Bruksel.

Han shtoi se e kupton që ky është “proces emotiv”, por i hodh poshtë druajtjet se ndryshimi i kufijve mund të çojë deri te ndonjë lloj rigrupimi etnik.

“Kjo nuk do të ndodhë”, theksoi ai.StrugaLajm

Eurokomisari shprehu bindjen se “qeveritë e Serbisë dhe Kosovës do të punojnë me përgjegjësi” dhe shtoi se çdo marrëveshje do të fitojë mbështetje ndërkombëtare vetëm nëse i përmbush kërkesat rajonale dhe sjellë më shumë stabilitet në rajon.

In : Aktuale

Loading...
loading...