Kronologjia e masakrës së Vjenës, nga e shtëna e parë deri te hetimi i FBI

Pas sulmit terrorist me katër të vdekur dhe më shumë se 20 të plagosur në Vjenë të hënën në mbrëmje, Ministri i Brendshëm Karl Nehammer, Franz Ruf, Drejtori i Përgjithshëm për Sigurinë Publike dhe Gerhard Pürstl, Presidenti i Policisë së Vjenës, njoftuan detajet e natës së terrorit dhe ecurinë e hetimeve.

Në 20.09 , Fejzullai u “neutralizua”. Ai u godit me plumb në shpatull. Predha e plumbit i depërtoi në mushkërinë e majtë dhe më pas në shtyllën kurrizore.

Meqenëse autori i krimit me sa duket kishte veshur një rrip eksplozivi ,një robot eksplozivi u dërgua së pari te kufoma.

Identiteti u vendos brenda katër orësh

Pak më vonë, u bë një foto e vrasësit – kjo i dha mundësi autoriteteve të identifikojnë shpejt 20-vjeçarin. Sipas Nehammer, identiteti i burrit u krijua brenda katër orësh. Bastisje në disa shtëpi u kryen po atë natë.

Gjatë hetimit, 15 të dyshuar tani janë arrestuar. Tetë prej tyre ishin dënuar më parë – katër për vepra terroriste, dy për krime të dhunshme dhe dy për një përpjekje për vrasje në Linz. Sipas Ruf, këta të fundit u dënuan me burg të gjatë. Njëri u dënua me dhjetë vjet burg në 2012 dhe u la i lirë në 2017. Tjetri në pesë vjet e gjashtë muaj. Ai u la i lirë në vitin 2015.

FBI e përfshirë në hetime

Ndërkohë ka edhe gjurmë në vende të tjera: Sipas Nehammer, një hetim çon në Zvicër, ku dy të dyshuar tashmë janë arrestuar . Ekziston edhe një fillesë në një vend tjetër. “Për arsye të hetimeve taktike, megjithatë, ne nuk jemi ende në gjendje të shpallim ndonjë detaj,” tha Nehammer.

In : Aktuale

Loading...
loading...