Lajm i mirë nga Arsllani:Dy pacientët te të cilët u krye transplanti i veshkës janë mirë

Sapo më informuan kolegët #urologë se për momentin, që të dy pacientët tek të cilët u krye transplantimi i veshkëve para dy ditësh, mirë i kanë pranuar veshkët dhe janë në gjendje të mirë shëndetësore🙏. Për momentin në mënyrë intenzive ështê duke u përcjellur gjendja post-operative dhe funksionimi i veshkëve të transplantuara dhe pacientëve i urojmë shërim të suksesshëm. Pacientët tek të cilët bëhet transplantimi i veshkëve, kualiteti i jetës përmirësohet dukshëm dhe ato nuk i nënshtrohen më dializës 🙌.
Përndryshe, të dyja veshkët u eksplantuan nga një pacient 46 vjeçar tek i cili u vërtetua vdekja nga truri, ndërsa familja e tij me vendimin e tyre bënë një gjest solidar dhe fisnik. Gjatë tri viteve të kaluara janë kryer 55 transplantime të veshkëve dhe jam veçanërisht krenar për ekipet e #urologjisë dhe #nefrologjisë 💪.

UrologjiadheNefrologjiaUshtojnë 👩‍⚕️👨‍⚕️👏#Krenari ✊

……………………………………………………

Штотуку ме информираа колегите #уролози дека во моментов и двајцата пациенти кај кои беа трансплантирани бубрези пред два дена добро ги прифатиле бубрезите и тие се во добра здравствена состојба🙏. Во моментов интензивно се следи постоперативниот тек и функцијата на трансплантираните бубрези и на пациентите им посакуваме успешен тек во процесот на закрепнување. Кај пациентите кај кои се трансплантираат бубрези квалитетот на живот значително се подобрува и тие повеќе не одат на дијализа🙌
Инаку, двата бубрега беа експлантирани од 46 годишен пациент кај кој беше потврдена мозочна смрт, а неговото семејство со својата одлука покажа исклучително солидарен и благороден чин.
Во последните три години направени се вкупно 55 трансплантации на бубрези и посебно сум горд на тимовите од #урологија и #нефрологија.💪StrugaLajm

УрологијаИНефрологијаСиГрмат👩‍⚕️👨‍⚕️👏

Гордост✊

In : Aktuale

Loading...
loading...