Maqedonia sot feston ditën e pavarësisë!

Maqedonia sot shënon 26 vjetorin e pavarësisë, 95% të qytetarëve që dolën në referendum më 8 shtator të vitit 1991, votuan “po” në pyetjen nëse janë që Maqedonia të jetë e pavarur.

Në referendum u paraqit deklarata për pavarësi që Parlamenti shumëpartiak e miratoi më 25 janar të vitit 1991. Formalisht vullneti i popullit për shtet të pavaarur ishte vërtetuar me Deklaratën për pranimin e rezultateve nga referendumi më 18 shtator të vitit 1991 në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë.

Pavarësinë e MAqedonisë e para e pranoi Bullgaria, dhe pas saj Turqia, Sllovenia, Kroacia, Rusia, Bosnja e Hercegovina, etj.

In : Aktuale

Loading...
loading...