Nafta harxhohet më shumë në Maqedoni

Shitja e derivateve të naftës në tregun e brendshëm në vitin 2016 është 889.024 ton, që paraqet rritje prej 5.27% krahasuar me shitjen e derivateve të naftës në vitin 2015 (844.506 ton), tregojnë të dhënat e Komisionit Rregullator të Energjisë.

Në konsumin e derivateve të naftës në Republikën e Maqedonisë në vitin 2016, karburantet me naftë dominojnë me 64.31%, benzinë pa plumb me një përqindje prej 11.67%, gazi i lëngët i naftës me 8.52% dhe nafta bruto me 8.19%. Pastaj, Extra Light Oil (EL-1) ndiqet nga 6.44%, bitumi me 0.49% dhe karburantet e avionit me 0.06%.StrugaLajm

In : Aktuale

Loading...
loading...