Nasufi dhe Ajro takohen në komunë diskutuan për masat që janë marr në Strugë

Sot në hapësirat e Komunës së Strugës u mbajt mbledhje mes shefit të kabinetit të kryetarit të Komunës së Strugës z.Dashmir Nasufi dhe Kryeshefit të Njësisë për Punë të Brendshme Strugë z. Dritan Ajro, ku u diskutua mbi masat e deritanishme për regjimin e posaçëm për lëvizje në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, gjegjësisht ndalesës së lëvizjes gjatë orës policore. Kryeshefi i NPB-së z.Ajro, njoftoi se deri tani masat janë respektuar, qytetarët janë treguar të ndërgjegjshëm dhe se duhet të vazhdojnë ti ndjekin masat, me qëllim që kjo situatë të përfundojë sa më shpejtë.

Në mbledhje u sollën këto konkluzione:

  1. Të gjithë operatorët ekonomikë ( marketet, restorantet apo të tjerë) të cilët do të kryejnë dërgesa të ushqimeve dhe kanë nevojë për leje për lëvizje gjatë ndalesës për lëvizje, nga e premtja deri të martën (17-21 Prill), të parashtrojnë kërkesë në Komunë më së vonti deri më ora 10:00 të datës 16.04.2020.
  2. Të gjithë bujqit, fermerët dhe puntorët e ndërtimtarisë që kanë nevojë të kryejnë aktivitet e tyre gjatë ndalesës për lëvizje të paraqiten në Komunën e Strugës ose NJPB, me qëllim që të evidentohen.
  3. Personat me pengesa mund të lëvizin dhe dalin jashtë prej orës 11:00 deri në orën 13:00, të shtunën dhe të dielën, me shoqërues ndërsa gjatë ditëve të punës prej orës 19:00 deri në orën 20:00. Këto persona nuk kanë nevojë për leje, por duhet të mbajnë me vete dokument ose vërtetim i cili dëshmon gjendjen e tyre.

Zyra për marrëdhënie me publikun,
Komuna e Strugës


Денес во просториите на Општина Струга се одржа средба меѓу шефот на кабинетот на градоначалникот на Општина Струга, г-дин Дашмир Насуфи и началникот на ОВР Струга г. Дритан Ајро, каде се дискутираше за досегашните мерки во врска со посебниот режим за движење на територијата на Република Северна Македонија, односно забраната за движење во текот на полицискиот час. Началникот на ОВР, г-дин Ајро најави дека досега мерките се почитуваа, граѓаните се покажаа дека се совесни граѓани и дека мора да продолжат да ги почитуваат мерките како досега за да може оваа состојба да заврши што е можно поскоро.

На средбата беа донесени следниве заклучоци:

  1. Сите економски оператори (маркети, ресторани или други) кои ќе вршат достава на храна и имаат потреба од дозвола за движење за време на забраната за движење, од петок до вторник (17-21 април), да достават барање до Општината најкасно до 16.04.2020, 10:00 часот.
  2. Сите земјоделци, фармери и градежни работници кои имаат потреба да ги извршат своите земјоделски актвиности за време на забраната за движење треба да се пријават во Општина Струга, или во ОВР, со цел да бидат евидентирани.
  3. Лицата со попреченост можат да излезат надвор и да се движат од 11:00 до 13:00 часот во сабота и недела, со придружник, а во работните денови од 19:00 до 20:00 часот. Овие лица нема потреба да вадат дозвола за движење, туку со себе треба да имаат наод или решение кое ја докажува попреченоста.

Канцеларија за односи со јавноста,
Општина Струга

Loading...
loading...Loading…


loading…