Në Zvicër kush kapet me më pak se 10 gramë kanabis nuk dënohet!

Personat që kapen në Zyrih të Zvicrës me më pak se dhjetë gramë kanabis, tani e tutje nuk do të dënohen. Deri tani, ata që policia i ka zënë me kaq gramë droge të ketij lloji në duar, i ka dënuar me gjobë prej 100 frangash. Në rastet kur i dënuari nuk e ka paguar gjobën brenda 30 ditëve, çështja i ka kaluar gjykatës së qytetit.

Gjykatat në fjalë, që veprojnë në Zyrih dhe në Winterthur kanë vendosur që në të ardhmen t`i ndërpresin procedurat për raste të tilla, nëse i kanë nisur dhe nuk do të pranojnë çështje të reja të këtij lloji, ka thënë për “Tagesanzeiger” një gjyqtare e Gjykatës së Zyrihut.

Si shkak për një vendim të tillë është marrë vendimi i para pak ditëve i Gjykatës Federale, transmeton albinfo.ch. Kjo e fundit e kishte shpallur të padrejtë dënimin e një personi në Bazel, të cilit i ishin gjetur 0.5 gram marihuanë dhe 0.1 gram hashash. Sipas gjykatës, duke qenë se personi në fjalë nuk ishte kapur duke konsumuar drogë, në një rast të tillë duhet të pasojë një veprim pa dënim penal.StrugaLajm

Por, Policia e Qytetit në Zyrih është zënë në befasi nga vendimi i Gjykatës Federale , thotë një zëdhënës. Për këtë arsye dje kanë mbajtur mbledhje të përbashkët të gjitha zyrat e prekura nga një vendim i tillë, përcjell albinfo.ch. Sipas tij, vendimi i fundit i gjykatës ka sjellë shumë pyetje që duan përgjigje. “Ne duam që të gjithë policët dhe njerëzit në rrugë të dijnë në mënyrë të saktë se si duhet të sillen.” /Syri/

In : Aktuale, Rajoni

Loading...
loading...